דירוג מוסדות ההשכלה הגבוהה המובילות בלינקדאין לשנת 2025
המעבדה לייצור תוכן גאה להציג: דירוג פעילות מוסדות ההשכלה הגבוהה בישראל בלינקדאין
לאחר שהצגנו את הדירוג המקיף של החברות הציבוריות במדד ת"א 125, אנו ממשיכים במסע אחר נוכחות דיגיטלית אסטרטגית בלינקדאין - והפעם בוחנים את פעילות מוסדות ההשכלה הגבוהה המובילים בישראל.
הדירוג חושף תמונה עדכנית של האופן שבו אוניברסיטאות ומכללות משתמשות בפלטפורמה: למיתוג אקדמי, למשיכת סטודנטים וסגל איכותי, לבניית קהילה ולחיזוק מעמדן הציבורי בזירה הדיגיטלית.
ממצאים מרכזיים:
58 מוסדות הלימוד המוכרים על ידי המועצה להשכלה גבוהה נבחנו במדדים כמותיים ואיכותיים.
- פערים גדולים בין מוסדות: הפער בין המובילים לאחרונים משמעותי - גם בכמות ואיכות התוכן וגם בהיקף המעורבות של הקהל.
- מי שמפרסם - מנצח: מוסדות שפועלים באופן עקבי עם תכנים מגוונים וממוקדים זוכים למעורבות גבוהה ולקהל הולך וגדל.
- מעטים משתמשים בכלים מתקדמים: רק מיעוט מהמוסדות עושים שימוש ביכולות כמו ניוזלטרים, דפי LIFE או איוונטים - מה שמעיד על פוטנציאל משמעותי שטרם מומש.
בראש הדירוג הכללי ניצב מכון ויצמן למדע עם ציון של 93.1, בזכות ניהול דיגיטלי מוקפד, קצב פרסומים גבוה ושימוש מגוון בכלי הפלטפורמה.
אחריו אוניברסיטת בר-אילן (91.2) ואוניברסיטת רייכמן (90.2), עם פעילות עקבית, שפה תוכנית אחידה ושימוש נכון בדפי קריירה, ניוזלטרים ופרופילים משויכים.
עוד בולטים אוניברסיטת תל אביב והטכניון, ומבין המכללות הקריה האקדמית אונו והמכון הטכנולוגי חולון - כולם מפעילים עמודים עדכניים ומגוונים, ולחלקם אף מספר עמודים פעילים ומכווני קהלים.
בגזרת המאכזבות ניתן למצוא את האוניברסיטה העברית (79.7) ואוניברסיטת בן גוריון (76) - מוסדות עתירי הון ומשאבים הזוכים למעמד ציבורי עולמי, שאינם מקבלים ביטוי מספק בלינקדאין.
על המתודולוגיה
הדירוג מתבסס על ניתוח איכותי וכמותי של פרופילי מוסדות ההשכלה הגבוהה בישראל, תוך שקלול של שלושה רבדים מרכזיים:
- בסיסי - נראות העמוד (תמונה, תאור, עוקבים)
- מתקדם - תדירות, איכות ותמהיל הפוסטים, גידול בעוקבים, תגובתיות
- מוביל - שימוש מתקדם בכלי הפלטפורמה
הדירוג הנוכחי מספק תובנות חשובות על הפערים בין מוסדות, על המובילים בתחום ועל הפוטנציאל הלא ממומש שטמון בלינקדאין גם בקרב מוסדות השכלה.